Hvordan er det nu lige med byttereglerne for gaver?

bytteregler

Som mange nok kan være være enige i, er det super dejligt med gaver. På trods af dette, kan man jo komme ud for, at gaverne skal byttes. Dette sker desværre tit, og en af grundene til netop dette, kunne være fordi at folk ikke får bestilt gaverne i god nok tid. Sådan kan det gå, så lad os få styr på byttereglerne for gaver. Det sker jo nemlig, at den gave du har fået af din søde kæreste eller dejlige mor, ikke er på samme måde, som du måske havde forventet. Dette kunne sagtens være en forkert størrelse eller andet.

Er der forskel fra fysiske butikker?

Mange tror faktisk, at bytteret i fysiske butikker en en ret, men det er det faktisk ikke. Butikkerne anser det for en service, de yder. Det er klart, at det kan virke langt bedre for butikkens omdømme, at have en returret, faktisk er det ikke lov pligtigt. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du lige tjekker op på dette, inden du bestiller gaven til dine nærmeste på internettet.

Tjek hvor lang tid du har til at bytte varen

Derfor skal du være utrolig opmærksom på, at hvis du har en bytteret, hvor længe den nu også holder. Det er super ærgerligt, at forsøge at bytte gaven for sent. Det er noget vi ser ske hver dag, og nu forsøger vi naturligvis at advarer dig imod det. Tjek altid bytteretten på den varer du har købt. Hvis du får særaftaler vedrørende dette, bør du altid få en lap papir på det, med underskrift fra den person, som du har aftalt det med.

Der står som regel på kvitteringen, hvor lang tid du har til at bytte varen. Husk derfor altid at beholde kvitteringen. Specielt på gaver, da naturligvis ikke altid ved, om det virkelig var det personen ønskede sig.

Butikken kan afvise deres returret hvis gaven er brugt

Som de fleste nok ved, har du ikke retten til at benytte den ting, som du gerne vil bytte. Dette er egentlig ret fair, men nogengange kan det være nødvendigt, at prøve et par sko på for eksempel. Derfor er det super vigtigt, at du lige tjekker butikkens regler og betingelser for brug af gaven og udpakningen. Typisk er det på video spil, når plastikken er revet af, eller ser beskadiget ud. Dette giver god mening, og er egentlig fair nok, men det kan være nødvendigt for dig som forbruger at vide.

Du har naturligvis retten til de penge varen har kostet

Du har sikkert set svindlere på TV, tilbyde dig at tage varen retur, mod at du kun modtager 75% af beløbet eller andet. Dette er IKKE lovligt. Hvis du får din vare retur, skal det være hele beløbet, ellers går den desværre ikke. Vær opmærksom på dette, da nogle mennesker måske godt kunne finde på at snyde på dette område. Hvis varen har en fejl, er det 100% butikkens ansvar, og du har ret til at få dine penge retur, eller vælge en anden vare.

Vi vil ikke sige til jer, at i skal passe på, men i skal være opmærksomme, når i køber gaver på internettet og i fysiske butikker. God gavehandel!

You may also like...