Guide til at bære stiletter med stil

Det ser super cool ud at gå med lange, høje stiletter. Men hvis du ikke er vant til at gå med stiletter, er det godt at starte i det små. Stiletter kan gøre en verden til forskel for dit look. Men det kan se helt forkert ud, hvis du ikke kan gå i dem. Og det kan føles helt forkert og gøre utroligt ondt. For at du kan se supper lækker ud og få en god start ind i stilen junglen, skal du følge nogle enkle råd. Det handler om at finde den rette hælhøjde, en god balance i kroppen og øve sig langsomt men sikkert i at komme længere og længere op i højden. Når du begynder i det små og følger de her tips, bliver det meget lettere at komme i gang med at gå med stiletter. Så er du rustet til at tage verden med storm og imponere med dine lange, høje hæle. Det vil helt sikkert være med til at give dig et bedreselvværd!

Find den rette højde

Når du skal vælge de rigtige stiletter, skal du finde ud af, om de har den rigtige hælhøjde. Det er meget afgørende for, om de sidder godt. Og om du ser godt ud i dem. Når du har valgt et par stiletter, skal du stille dig på et hårdt trægulv. Husk at have helt udstrakte knæ. Hvis du kan løfte dine hæle minimum 2,5-3 cm over jorden, er det en god hælhøjde til dig. Hvis ikke, er de for høje. For høje hæle vil resultere i, at du bliver øm i kroppen og går med bøjede knæ. Det ser utroligt kikset ud. Der er bedre, at du finder nogle lidt lavere stiletter eller pumps og ser brandgodt ud i dem. Når du har vænnet dig til at gå med sko med små hæle, kan du langsomt træne dig op til at få højere og højere hæle. Det er også smart, at øve dig ved at bruge plateau hæle, indtil du er klar til lange, flotte stiletter. Langsomt men sikkert kan du altså træne dig op til, at kunne gå i de superflotte høje, tynde stilethæle.

Balance og gang

Det er vigtigt, at du får styr på balancen og holder balancen med maven. Det er her dit tyngdepunkt er, og det er afgørende for, at du har en flot positur. Når du har styr på balancen, slider du heller ikke på knæ og ryg i samme grad. Det er en typisk “begynderfejl” at forsøge at holde balancen med knæene og ikke med maven. Det giver ikke den flotte positur, du drømmer om. Endelig skal du huske, at stiletter ikke er lavet til at løbe afsted i. Når du går med stiletter, skal du gå afslappet og stilet. Det er en naturlig del af looket og gør det meget lettere at gå med dem. Med tiden kan du selvfølgelig godt vænne dig til at gå hurtigt i stiletter. Men det ser noget mere cool ud, når du slentrer afslappet hen ad gaden i dine super høje og tynde stiletter.

You may also like...