Guide: Sådan får dig og din tømrer det bedste samarbejde

Skal du bruge en tømrer til et projekt? Måske til at bygge et nyt skur, sætte nye vinduer og døre i eller noget helt tredje? Så skal du vide, at et godt samarbejde med en tømrer er vejen til et vellykket byggeprojekt helt fri for problemer. Vi du gerne lære, hvordan du får din tømrer og dig får det bedste samarbejde? Så læs med i denne guide.

Dan dig et overblik over prisen

Inden du godkender aftalen med din tømrer, bør du altid få en samlet pris for hele projektet. Det vil altså sige en pris inklusiv moms, materialer med mere. Tjek også altid op på, hvor mange penge du skal betale i transport. Skal du betale for meget, så kan du med fordel få et tilbud fra en lokal tømrer, der ikke skal køre så langt for at komme ud til adressen. Når du modtager det endelige tilbud, så sæt dig godt ind i de forskellige punkter. Virker det reelt med materialerne, og hvordan er tidsestimatet? Kender du en byggesagkyndig eller en tidligere tømrer, kan du med fordel få ham til at læse tilbuddet igennem. Når du kender tilbuddet, så ved du også hvad tømreren skal udføre. Det er starten på et godt samarbejde.

Pas må med at overløbe din tømrermester

Hvis arbejdet skal udføres på din private adresse, når du selv er hjemme, så lad for guds skyld være med at overløbe din tømrer hele tiden og hør, hvordan det står til med arbejdet. En tømrer skal have arbejdsro. Jo mere du forstyrrer, jo længere tid bruger tømreren. Du betaler jo for timelønnen. Naturligvis er det godt lige at få vendt arbejdet løbende, men det er ikke noget, du skal gøre flere gange om dagen. Oplever tømreren et problem, som du skal tage stilling til, skal han nok komme til dig.

Vælg en tømrer med garanti

Dette tip er nu mest for din egen skyld. Sørg for at få valgt en tømrer, der har garanti. Er noget arbejde ikke udført godt nok, kan du få dækket op til et bestemt beløb. Det kan give dig mere tryghed i maven, mens tømreren arbejder. Og for at vende tilbage til forrige punkt, giver det ikke så stor grund til bekymring.

Klarhed omkring materialer

Sidste tip handler om, at der skal være klarhed omkring materialerne. Du bør altid godkende de forskellige materialer, som tømreren bruger. Det kan være træ, der skal være synligt. Nogle ting skal man selv vælge, fordi det bliver synligt. Din tømrer vil helt sikkert anbefale nogle særlige træsorter frem for andre, og her kan det ofte betale sig at lytte.

Det var de 4 væsentlige råd vi havde, når du skal have et godt samarbejde med en tømrermester. Et bonustip er altid at være åben og glad. Så skader det heller ikke, hvis du kommer med en kold øl nær fyraften.

 

You may also like...