Dansk start-up vil skabe større gennemsigtighed på lånemarkedet

Lånemarkedet er stort og forvirrende. Det gør sig særligt gældende for førstegangskunder. Det er derfor, der er mange, der ender med at brænde fingrene. Det er en skam, for der findes låneudbydere derude, som har prissat sine lån på et mere sobert niveau. Faktum er dog, at de er svære at finde og mange vælger dertil også blot det første og bedste tilbud.

Ønsker du at garantere et ordentligt lån med fornuftige vilkår og lave omkostninger, så er det dog ikke den bedste fremgangsmåde. I stedet kræver det en gennemgang af lånemarkedet og dets mange muligheder. Det kan dog virke både tidskrævende og vanskeligt, og derfor ønsker et dansk start-up nu at gøre op med den manglede gennemsigtighed.

Hvis du står med et ønske om, at låne penge til forbrug, så er du sandsynligvis allerede bevidst om, at dine muligheder i banken er relativt begrænsede. Derfor søger de fleste også i retning af nettet, hvor du finder mange låneudbydere, der ikke stiller nær så høje krav til deres låntagere – og dertil også er villige til at låne penge ud til stort set ethvert formål.

Et godt lån handler ikke blot om lave omkostninger

Der er mange, der tror, at det blot handler om at vælge et lån med lave omkostninger. Det er en stor del af, at sikre, at du får et godt lån, men det er ikke det eneste, der bør være i fokus. Det er mindst lige så vigtigt, at det er et lån, der er sammensat efter din ønsker, du har. Det kan eksempelvis være ønsker til løbetid, afdragsfrihed og andre lignende ting.

Står du over for at skulle udvælge et lån, så er det ikke nok, at du kun har fokus på ÅOP. Én ting er, at ÅOP ikke er sigende for, hvor dyrt eller billigt et givent lån af, da det i høj grad afhænger af lånets løbetid, hvor høj eller lav ÅOP er, så er det heller ikke det eneste aspekt, der har relevans. Mange låneportaler tilbyder dog ikke sammenligning på andet end ÅOP.

Et dansk start-up har dog i sinde at gøre op med dette. De ønsker at skabe mere gennemsigtighed på markedet og vil gøre det nemmere for danskere at låne penge på nettet, uden det får fatale økonomiske følger. På LendBob.com/dk kan du sammenligne lån ved hjælp af en unik låneberegner, der er udviklet af Lendbob og baseret på kunstig intelligens.

Hvad er dine præferencer?

De fleste har forskellige præferencer, når de skal låne penge. På trods af dette, så er 80% af alle nye lån fastforrentede og sikre. Der findes dog også et væld af lån, der ikke har en fast rente, men i stedet en variabel rente, der stiger og falder i løbet af perioden. Der kan også være stor forskel på, hvor lang tid, du gerne vil betale det givne forbrugslån af over.

Det er sådanne aspekter, du skal tage med i dine overvejelser, hvis du ønsker at låne penge. Ikke nok med, at du skal være sikker på, at der er plads til et lån i din økonomi, så skal du også være sikker på, at det bliver tilrettelagt bedst muligt til din økonomi i form af blandt andet den mest passende løbetid, afdragsfrihed og andre faktorer i denne dur.

You may also like...