Trænger dit tag til en kærlig hånd?

Dit tag er det element af dit hus, der er mest udsat for de skiftende vejrforhold. Det udholder store mængder af regn, sne og sol i løbet af et helt år. Samtidig er det et af de elementer, der også er mest vigtig for dig og din familie. Derfor kan det også af og til være nødvendigt at reparere på det eller ligefrem at udskifte det helt. Dit tag må nemlig helst ikke være utæt, alt for slidt og for mange danskere heller ikke alt for grimt. Dit tag er derfor vigtigt at holde øje med, og her kan du låne penge til at give dit tag en kærlig hånd, hvis du ikke selv har råd.

Tjek dit tags tilstand

Der er flere ting, der er vigtige at vide, hvis du står over for en kommende tagrenovation. Fordi det samtidig er en ret dyr post for mange familier, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger dit tags tilstand. Når du skal tjekke dit tags tilstand, kan det være en god ide at kigge på følgende ting:

  • Nedblæste tegl på tegltag
  • Farveskift eller brud på eternittag
  • Dampbuler i tagpap

Ved at kigge på taget vil du dog også ofte kunne se, om dit tag trænger til en overhaling.

Gode råd, hvis du gerne vil skifte dit tag

Hvis du kan se, at dit tag trænger til at blive skiftet, skal du derefter til at finde ud af, hvad du så bør investere i. Tag kan nemlig have meget forskellige levetider. Derfor kan det være en god ide at sætte dig ind i:

  • Dit hus’ beliggenhed
  • Vedligeholdelse
  • Tagbelægning

Dit hus’ beliggenhed kan have afgørende betydning for dit tags levetid. Hvis du for eksempel bor i nærheden af hav eller skov, kan det være vigtigt at have in mente. Derudover er det vigtigt, at du vedligeholder dit tag. Til sidst er det en god ide at kigge på tagbelægninger. De kan nemlig have forskellige levetid, og nogle gange kan det være en god investering at gå efter det dyre alternativ.

You may also like...