Tag hånd om din robotplæneklipper

Haveredskaber kræver kærlig vedligeholdelse, hvis de skal bruges i mange år. Det gælder især for de elektroniske af slagsen, herunder robotplæneklippere. Det kan ikke undgås, at knivene til din robotplæneklipper med tiden bliver sløve. Du skal derfor huske at få dem skiftet.

Køb af kompatible knive

En robotplæneklipper skal have nye knive oftere, end man måske ville tro. Afhængig af hvor tit du slår græs, skal det ske flere gange om året. I nogle tilfælde hver anden måned. Slidte knive river nemlig græsstråene over fremfor at klippe dem. Det kan give en grim, gul græsplæne.

Knivene skal selvsagt være kompatible med din plæneklipper. Det gælder ligesom, når der skal skiftes pose på støvsugeren. Desuden er knivens tykkelse af stor betydning for robotplæneklipperens ydeevne. Du bør derfor aldrig købe knive til robotplæneklipper hos en forhandler, der ikke oplyser dette.

Vælg en fornuftig forhandler

I dag findes der nærmest ikke det, du ikke kan købe på nettet. Haveredskaber er ikke undtaget for denne trend. Der er således mange webshops, der sælger tilbehør og knive til robotplæneklipper. Heriblandt findes EasyMow, som både forhandler knive til Worx robotplæneklipper, Husqvarna Automower og Bosch Indego. Denne webshop udmærker sig ved at have prisgaranti, 365 dages returret og billig fragt.

På hjemmesiden findes desuden guides til, hvordan man skifter knivene på sin robotplæneklipper. Her kan du også læse, hvordan den skal rengøres. Det er nemlig ikke så ligetil. Man skal passe på ikke at skære sig. Husk desuden altid at opbevare din plæneklipper og andre haveredskaber uden for børns rækkevidde.