Sådan gør du haven til din bolig klar til sommeren

Det danske land er i øjeblikket dækket af et pænt hvidt snetæppe, hvor vinteren for alvor er ved at bide sig fast her midt i februar.  Vinteren med sne og frost giver udfordringer for mange, hvor især kommunalmedarbejdere har travlt når is og sne skal fjernes fra vejene. De er dog langt fra de eneste, hvor vinterens hærgen bliver en udfordring, hvor alle haveejere får deres at se til, når haven skal transformeres fra et mudderhul til en oase, hvor de mange sommeraftener kan nydes. Her kommer er nogle tips til, hvordan du gør haven sommerklar.

Praktiske foranstaltninger

Inden haven skal gøres forårsklar, så er der en del forskellige praktiske ting der skal være på plads inden førnævnte kan realiseres

De fleste haveejere har et nogenlunde overblik over hvilket udstyr de har tilgængeligt, men ofte kan det være en god ide, at få dannet sig et nyt overblik over, om man eksempelvis har det rigtige maling til rådighed eller om der er nogle redskaber der måske skal købes på ny.

Det vil være et irritationsmoment uden lige, hvis er gået i gang med at male stakittet, hvorefter man funder ud af, at det ikke kan lade sig gøre pga. man lige pludselig løber tør for maling, grundet man ikke har taget højde for, at det er en længerevarende proces, hvor der ofte skal males af flere omgange, hvorfor det kan forsinke renoveringen. Dertil er det ikke givet at det danske vejr altid er lige samarbejdsvillig, hvorfor det gælder om at have alle remedier til rådighed, når muligheden byder sig. Hvert fald hvis man er afhængig af vejret.

Sådan klargøres terrassen

Et af de steder, hvor vi bruger allermest tid så snart vejret er godt er på terrassen, hvor denne ofte indbyder til samvær med venner og familie, hvor de fleste danskere sætter pris på en god grillaften.

Derfor er det også mest behageligt hvis man ikke kan sætte en finger på terrassen, hvis sommeraftenerne skal nydes til fulde. Her er udgangspunktet ofte forskelligt alt efter om man er indehaver af en træterrasse, hvilket typisk findes i sommerhuse eller om den er af fliser.

Er man indehaver af en træterrasse, så kan det godt tage et stykke tid at klargøre den, i og med de brede overflader, som træet tit har er utroligt modtagelige overfor sne og frost. Det medfører ofte at de får en brunlig eller grønlig farve, hvor det mest hensigtsmæssige er at slibe dem ned, hvorefter de kan males på ny, hvilket kræver den rigtige type maling, som kan findes på malgodt.dk.

Køb af nyt kan give haven et frisk pust

En god måde at pifte haven op til sommeren er ved at investere i nyt, hvor nye krukker, vaser eller havemøbler ofte kan være belejligt. Først og fremmest er det en del nemmere end at købe nyt end at skulle istandsætte det gamle.  En ny plante kan gøre underværker ens terrasse, hvor et lille appelsintræ eksempelvis kan give et mere eksotisk præg.  En anden ting, som alle haveejere burde investere i er et fluenet til døren  fra terrassen indtil stuen, hvorfor der ikke er noget mere træls end at hele huset bliver fyldt med insekter bare fordi man godt kan lide at opholde sig udenfor.

You may also like...