Hvordan er det nu lige med AM og PM?

Måske du kender det, at skulle tale med en god ven eller et familiemedlem, som bor på den anden side af kloden eller blot i England. Det kan være svært at regne sig frem til, hvad klokken er der, fordi der skal jo i regnestykket også medregnes bogstaverne AM og PM. Hvordan er det lige, det er med dem?

 

I mange engelsktalende lande bruges 12-timersuret, hvor AM og PM bruges til, at vise om det er morgen eller aften. AM er en forkortelse for Ante Meridiem, som på dansk betyder før middag. Hvor PM er en forkortelse for Post Meridiem, som på dansk betyder efter middag. Middag skal forstås som når kl. er 12:00 i 24-timersuret.

 

AM PM huskeregler

Engang sagde man at AM var ”af madrassen” og PM var ”på madrassen”, men det kan alligevel være svært at huske. Flere engelsktalende bruger selv denne huskeregel – AM (after midnight) og PM (past mid-day). Midnat og middag kan være en smule forvirrende, når det kommer til 12-timerssystemet. Eksempelvis giver det ikke mening at sige 12 AM, da det ikke er før middag, og det samme gør sig gældende for 12 PM, da det ikke er efter middag heller. Derfor er der indført andre begreber såsom ”midnight”, som betyder midnat og ”noon”, som betyder middag.

 

AM PM omregner til 24-timersuret

Giver det slet ikke mening, og er det ren volapyk for dig, så er der en helt anden simpel løsning – nemlig en am pm omregner. Med en omregner fra 12-timersuret am pm til 24-timersuret er det hurtigt og enkelt at finde ud af, hvad klokken er. Det kan være en rigtig stor hjælp til at forstå AM og PM. Med en omregner kan du f.eks. se, at når klokken er 23:00 i Danmark, så er klokken 11:00 pm i et land med 12-timersur.

You may also like...